Smitning, rattfylla och flera trafikolyckor

Under fredagskvällen, natten och under lördagsmorgonen har ett flertal trafikolyckor inträffat i länet.

I Luleå är en person misstänkt för rattfylleri efter en trafikolycka i Luleå 04.30-tiden på lördagsmorgonen. I bilen färdades tre personer och föraren ska ha tappat kontrollen över fordonet som voltade och hamnade mitt i rondellen i höjd med Notviken. Personerna fördes till sjukhus, men utan allvarliga skador, enligt polisen i Norrbotten.

Nästan på samma plats inträffade en annan olycka strax efter klockan 23 på fredagskvällen. Två bilar ska ha krockat och tre personer ska ha varit inblandade, men ingen allvarligt skadad.

I Piteå smet en förare efter att ha krockat med ett annat fordon under fredagskvällen, en person fördes med ambulans från platsen med lindriga skador.

I Bälinge utanför Luleå fick två personer föras med ambulans till sjukhus efter att den bil de färdades i körde av vägen och ut på en äng under fredagskvällen.

I Piteå, Pålmark voltade en EPA-traktor av vägen under lördagsmorgonen, men de båda personerna som färdades i fordonet klarade sig oskadda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".