Foto Ulf Palm / TT
Charlotte Kalla under damernas10 km (k) vid lördagens längdskidtävlingar i Bruksvallarna. Foto Ulf Palm / TT

Ny seger för Charlotte Kalla i Bruksvallarna

1:41 min

Det blev en seger i överlägsen stil för Charlotte Kalla under lördagens premiär för 10 kilometer fri stil i Bruksvallarna i Härjedalen.

Ett behärskat förstavarv i skidspåret, sedan exploderade Charlotte Kalla i fristilsloppet över tio kilometer i Bruksvallarna - 28-åringen vann i överlägsen stil.

– Jag kunde ösa på hela loppet, det kändes bra, det kan jag ta med mig från de här tävlingarna, säger Kalla till Radiosporten.

Stina Nilsson gjorde ett riktigt fint lopp och kom tvåa, 35,8 sekunder efter Kalla. Ida Ingemarsdotter körde in som trea, en dryg minut efter segraren.

– Jag tog i vad jag kunde och är nöjd med det jag gjorde. Jag gick ut i en bra start, sedan är Charlotte så himla stark att hon orkar köra på i det tempot, säger Nilsson.

Även under fredagen vann Charlotte Kalla, som tävlar för Piteå Elit, premiärloppet i Bruksvallarna över fem kilometer i klassisk stil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista