Luleå Hockey höll undan i målfest

1:37 min

Luleå vann en målrik och svängig match hemma mot Brynäs med 5-4 och har därmed vunnit två raka matcher för första gången i säsongens SHL.

– Det var bättre sent än aldrig (att ta två raka segrar). Nu får vi lite arbetsro så det är grymt bra. Det finns något att bygga vidare på. Det betyder otroligt mycket för oss. En lättnad, både för fansen och laget. Vi visar att vi kan vinna två matcher i rad men vi är inte nöjda med det här. Men vi känns på gång, säger Lucas Wallmark till Radiosporten.

Efter fem raka Brynässegrar blev det nu förlust.

– Vi ger oss själva inte chansen att vinna. Vi borde utnyttja Luleås dåliga självförtroende bättre än så här. Vi gör ingen bra prestation överlag. Vi har stått för några dåliga prestationer på sistone. Vi gjorde inte det hårda jobbet, det är det sista som finnas kvar där ute, säger Anton Rödin, tremålsskytt i kväll, till Radiosporten.

Luleå besegrade Brynäs med 5-4 på hemmais.

Men efter matchen handlade mycket om ett omdiskuterat domslut.

Det var vid ställningen 2-1 till Brynäs i den andra perioden som de kaosartade scenerna utspelade sig.

Luleå kvitterade, trodde de, men efter videogranskning dömdes målet bort. Domaren ansåg att Anton Hedman befann sig i målgården och därmed störde målvakten Bernhard Starkbaum. Domslutet blev dock rejält omdiskuterat, frågan var om Hedman verkligen störde Brynäs-keepern.

På reprisbilderna gick det att se att Hedmans skridsko möjligtvis stötte emot Starkbaum, men till slut spelade situationen ingen större roll.

För Luleå fick sin kvittering, och i en galen målexplosion i slutperioden gick de sedan ifrån till 5-3. I slutskedet reducerade Brynäs till 5-4, men närmare än så kom gästerna aldrig.

I och med segern kliver Luleå förbi Rögle och är nu på tionde plats i den haltande SHL-tabellen.