Ylva Stålnacke i storslalom i världscupen i Sölden 2015. Foto: Pontus Lundahl/TT.
Ylva Stålnacke i storslalom i världscupen i Sölden 2015. Foto: Pontus Lundahl/TT.

Stålnacke skadad – startar inte i världscupen

Ylva Stålnacke: Någon slalom blir det definitivt inte
4:51 min

Kirunas alpina skidåkare Ylva Stålnacke missar sannolikt världscupen i Aspen i helgen på grund av skada. 

Ylva Stålnacke från Kiruna finns i år med i landslaget i världscupen. Hon har även tidigare gjort en del insatser i världscupen men det är i Europacupen hon haft störst framgångar, särskilt i storslalom. 

Förra säsongen blev det fem pallplatser i Europacupen varav två vinster. Blev tvåa i den totala Europacupen och storslalomcupen. Hon tog även SM-guld i storslalom.

Efter den inställda premiären i Levi så är det nu dubbla slalomtävlingar och en storslalomtävling på programmet i Aspen i Nordamerika fredag-söndag och Stålnacke är uttagen i den svenska truppen.

Men Stålnacke skadade handen på träning i fredags och på röntgen konstaterades en fraktur. I lördags opererades hon och inte mycket talar för att hon kommer till start i helgen. 

– Jag har ingen kraft i fingrarna och det gör lite ont. Jag kan inte hålla i staven så någon slalom blir det definitivt inte. Kanske, kanske att jag kan köra storslalom men det är inte troligt, även om jag så gärna vill. Men det är nog dumt, säger hon till P4 Norrbotten.

Lyssna på hennes tankar om skadan och säsongen i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".