Kjell-Anders Johansson, Piteå summer games
Kjell-Anders Johansson, Piteå summer games.

Tävlingsförbud påverkar Piteå Summer Games

Kjell-Anders Johansson : Vi kommer att söka dispens för att få utse vinnare
2:49 min

Från och med 2017 har Svenska Fotbollförbundet beslutat att förbjuda serie-och cupsegrare för barn under 13 år. Piteå Summer Games kommer att ansöka om dispens för att få behålla tävlingsmomentet i turneringen.

Vad tycker du? Diskutera på Radiosportens Facebook-sida

Det här är något som även ishockeyn är på gång att införa.

Piteå Summer Games är, efter Gothia Cup, den största fotbollsturneringen för ungdomar i Sverige, sett till antalet deltagande lag.

Kjell-Anders Johansson är verksamhetschef för den här turneringen och han säger att det kommer att bli problem med att skilja på nationella och internationella ungdomsturneringar:

– Hos oss är pojkar och flickor 12 år de klasser som lockar mest lag. Bara i pojkarnas klass anmäls 100 lag och hälften av dessa är utländska. De lag som åker så långt för att komma till oss är med för att tävla.

Kjell-Anders Johansson säger att turneringen därigenom riskerar att tappa dom internationella inslagen i cupen.

– Vi och Gothia är ju internationella turneringar, så vi kommer att söka dispens för att få behålla tävlingsmomentet.

– Om de går igenom så kommer vi att kunna fortsätta som förut, medans de mindre nationella cuperna riskerar att tappa lag och tycka att det är orättvist.

Kjell-Anders Johansson menar att allt i slutändan hänger på hur ledarna i fotbollsföreningarna resonerar när det gäller betydelsen av att behålla tävlingsmomentet i de cuper som deras lag ska åka på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".