Wibax Piteås Erik Nilsson. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.
1 av 2
Wibax Piteås Erik Nilsson. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.
Wibax Piteås Erik Nilsson. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.
2 av 2
Wibax Piteås Erik Nilsson. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.

Wibax Piteå upp på kvalplats till superligan

Tvåmålsskytten Erik Nilsson: Ruskigt kul
0:45 min

Wibax Piteå tog sig upp på kvalplats till högsta serien, superligan efter seger i årets sista hemmamatch i allsvenskan i innebandy.

Publiken hann knappt sätta sig innan Elias Nyström hittade nätmaskorna bakom bortalagets målvakt Daniel Snellman.

Salems IF, som innan matchen låg på en tredjeplats, kvitterade dock 5.07 in i matchen, men matchens bästa spelare, tillika lagkapten, Erik Nilsson satte sedan sitt första mål för dagen och Wibax kunde gå till periodpaus i ledning.

– I första perioden vinner vi alla närkamper och lyckas hålla dem från farliga lägen. Jag tycker framför allt att det är jobbet vi lägger ner som gör att vi till slut vinner, säger tränare Jan Persson. 

I den andra perioden öppnade Wibax återigen starkt. Salem växte långsamt in i matchen, men när alla gick och väntade på en kvittering lyckades Emil Johansson slå in en överraskande backhand till 3-1.

När matchuret stod på 11.06 gjorde sedan Erik Nilsson sitt andra mål när han överlistade målvakten i ett 2-mot-1-läge.

Precis som i många andra matcher som Wibax spelat den här säsongen åt sig motståndarna in i matchen igen. Först reducerade man fram till 4-2 innan den andra perioden tog slut och efter en tidig utvisning i den tredje perioden lyckades man också knappa in till 4-3.

Wibax fick sedan en straff som Joel Grape Tjernström förvaltade på bästa sätt och i den allra sista sekunden fastställde Jonas Landström resultatet till 6-4 i tom bur. 

I och med segern stationerar sig laget på en fjärdeplats i tabellen och tillfällig kvalplats upp till SSL.

– Vi tar en match i taget. Men vi vet att vi kan slå alla lag så det finns ingen anledning för oss att titta nedåt i tabellen. Även om vi kanske inte hade det här som målsättning inför säsongen får vi vara nöjda och se det som en utmaning att hålla oss kvar här uppe, säger lagkapten Erik Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".