Lugn polisnatt i Norrbotten

Länsvakthavande vid Polisen, Mikael Norén, beskriver den gångna julaftonskvällen och natten som lugn när det handlar om grova brott.


I Kiruna greps en kvinna i 50-årsåldern på julafonskvällen. Kvinnan, som var kraftigt berusad, är misstänkt för misshandel av en närstående. Hon lades in för tillnyktring i väntan på förhör.

I Riksgränsen, på det tillfälliga flyktingboendet, började flera boende bråka med varandra under kvällen. En ordningsvakt gick emellan och flera personer gick då till angrepp mot vakten med ett tillhygge. En polispatrull skickades till platsen, men när de kom fram var det lugnt och det gjordes en anmälan om hot mot tjänsteman och skadegörelse.

Lugnt när det handlar om grova brott, men polisen har däremot fått gripa in och ta hand om en hel del överförfriskade personer som inte kunnat ta hand om sig själva.

Flest ingripanden har polisen gjort i Luleå och de personerna har fått tillbringa natten i förvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".