Polisen fick rycka ut när bråk uppstod i Riksgränsens tillfälliga asylboende. Arkivfoto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.
Polisen fick rycka ut när bråk uppstod i Riksgränsens tillfälliga asylboende. Arkivfoto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.

Sju personer flyttades efter bråk i Riksgränsen

Lapland Resorts: Olyckliga omständigheter
1:27 min

Efter julhelgens bråk på det tillfälliga asylboendet i Riksgränsen har sju personer omplacerats till Kiruna.

– Vår bild är att det är en oro mellan två nationaliteter, kan man säga. Fast det är ganska diffust får jag säga. Vi har väldigt lite att ta på eftersom inte någon av vår personal har varit på plats, säger Helene Ek, enhetschef på Migrationsverket i Gällivare och Pajala.

Vad vet du om orsaken till att bråken startade?

– Jag vet inte det, säger Helene Ek.

Polisen fick rycka ut till Riksgränsen ett par gånger under julhelgen. Det var i samband med att julklappar skulle delas ut till barnen på julafton som bråket startade. Det berättar Sven Kuldkepp. Han är vd på Lapland Resorts, som äger hotellet i Riksgränsen.

– Jag skulle säga att det egentligen var olyckliga omständigheter och flera samverkande faktorer och den yttersta är egentligen trängseln. En kvinna svimmade och det blev för trångt och då blev det så här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".