Två älgar på fält. Foto: Lars Pehrson/TT.
Älgarna på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Lars Pehrson/TT.

Man till sjukhus efter älgattack

Polisen: "Förhoppningsvis är det en engångsföreteelse"
0:56 min

En man skadades så pass svårt att han var tvungen att uppsöka sjukhus efter att han attackerats av en älg i ett elljusspår i Piteå.

Händelsen ska ha ägt rum vid 14.30-tiden på nyårsdagen i elljusspåret kring golfbanan i Piteå. Det är oklart vad för slags skador mannen ådrog sig och hur attacken ska ha gått till. Mannen kontaktade själv polisen efter händelsen.

– I nuläget gör vi ingenting. Det kan ju vara en engångsföreteelse. Vi har inte fått några fler påringningar angående detta och vi hoppas att det förblir så, säger Patrik Linder, vakthavande befäl vid norrbottenspolisen.

Hur ser ni på att det här kan hända igen?

– Det är lite tidigt att säga än. Vi vet ju inte hur mycket folk det har varit i rörelse där. Och det har inte hänt någonting där tidigare, vad vi har fått vetskap om i alla fall. Förhoppningsvis är det en engångsföreteelse där den här personen har kommit på älgen vid något olämpligt tillfälle och därav att den blivit aggressiv, säger Patrik Linder.

Enligt polisen är det ovanligt att älgar ger sig på personer på det här sättet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".