Ambulans under utryckning. Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

Två kvinnor döda efter frontalkrock på måndagskvällen

Två kvinnor har omkommit efter den kraftiga frontalkrock mellan två bilar som inträffade på länsväg 373 vid Högbacken utanför Långträsk väster om Piteå på måndagskvällen.

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 18. I den ena bilen färdades en 35-årig kvinna, en 23-årig man och en 15-årig flicka. I den andra bilen satt en ensam 31-årig kvinna.

Kollisionen blev kraftig. Två personer, en i vardera bil, klämdes fast och räddningstjänsten var tvungen att klippa upp taken på bilarna för att få ut dem.

Den 31-åriga kvinnan omkom omedelbart på plats, enligt polisen. Senare avled även den 35-åriga kvinnan på Piteå Älvdals sjukhus. Enligt polisen hörde båda kvinnorna hemma i Arjeplog. De anhöriga har blivit underrättade.

Den 23-årige mannen och den 15-åriga flickan fördes till Sunderby sjukhus med lindriga skador, enligt landstingets pressjour.

SOS Alarm skickade fyra ambulanser till platsen från Piteå, Arvidsjaur och Älvsbyn. Polisen utreder omständigheterna kring olyckan och har bärgat de båda bilarna för teknisk undersökning. Det var mycket besvärlig väglag på platsen.

– Det är både halt och snörök, sade Per Isaksson, räddningschef i beredskap till P4 Norrbotten tidigt under måndagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".