Foto: Niclas Åkerström, P4 Norrbotten
1 av 3
Foto: Niclas Åkerström, P4 Norrbotten
Foto: Niclas Åkerström, P4 Norrbotten
2 av 3
Foto: Niclas Åkerström, P4 Norrbotten
Emil Johansson, Wibax. Foto: Niclas Åkerström, P4 Norrbotten
3 av 3
Foto: Niclas Åkerström, P4 Norrbotten

Publikfest när Wibax vann

Kvalplats till SSL
2:05 min

Det var innebandyns dag i Piteå och nästan 1000 personer i Norrmalmia när Wibax Patriots tog emot Balrog på hemmaplan. Extra skönt var det säkert därför när laget vann med 8-3.

– De blir som en sjunde spelare, säger tvåmålsskytten Emil Johansson angående publikstödet.

Det var dukat för stor fest när Wibax jagade den så åtråvärda fjärdeplatsen som innebär kval upp till SSL. Och det märktes att spelarna var sugna på att ge tillbaka till sina fans.

Fem minuter in i matchen spräckte Erik Nilsson nollan – och sen rann det bara iväg. Bara 23 sekunder senare satt nämligen tvåan av Elias Nyström efter förtjänstfullt förarbete av Jonas Landström.

Innan periodpausen hade Erik Nilsson gjort ett hatttrick och Wibax fixat en 5-1 ledning.

– Det är kul att vi kan bjuda publiken på så pass rolig innebandy när det är så mycket folk här. Det är ett sjukt tryck och som att ha en sjunde spelare på plan, säger backen Emil Johansson som själv gjorde ett av sina två mål i den första perioden.

Den andra perioden började precis som den första med ett tidigt mål. Helt friställd i slottet satte Erik Wuopio 6-1 och någonstans där började laget gå ner sig en aning.

– Vi slår av på tempot. Det blir ofta så. Man gör det lite svårare för sig i offensiven är man tycker det går lite lättare, säger Johansson.

Men Balrog hade trots det ingen chans idag. Wibax var helt enkelt numret för stort och när hela Norrmalmia bär laget framåt är de en svår nöt att knäcka. I och med segern placerade sig Wibax återigen på fjärdeplatsen som innebär kval upp till SSL.

– Det finns väl inget annat att sikta på. Att sluta sexa eller nia spelar väl ingen roll, men kvalplats är intressant, säger tränare Christer Nordqvist.

Matchen slutade till slut 8-3 till hemmalaget som kan se fram emot en tuffare uppgift i nästa omgång då man möter tabellettan Thorengruppen.

– Vi har allt att vinna så det ska bli spännande, säger Nordqvist.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".