Olle Lundberg.
Olle Lundberg.
Veckans färsking vecka 4 2016

Trummisen Olle Lundberg kliver fram

Olle Lundberg från Piteå är trummisen som klivit fram till scenkanten och greppat sångmicken för att sjunga sina egna låtar.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Inspirerad av giganter som Damien Rice och The Beatles vill Olle Lundberg skapa musik som berör, detta förklarar han med att beskriva sin musik på ett poetisk sätt:

Ledsen musik. Och glad. Och frustrerad,irriterad, deprimerad, passionerad. Ogenerad, havererad, självcentrerad ochsvårplacerad. Inspirerad, komplicerad, distraherad, demolerad. Bombarderad,bandagerad, blankpolerad. Publicerad som osorterad.”

Låten The Truth är Veckans färsking i P4 Norrbotten. Den släpptes sent i höstas och doftar melankoli, både textmässigt och musikaliskt, och är en riktig popdänga som sätter sig på hjärnan.

Snyggt uppbyggd från start med en ensam återkommande gitarrslinga för att sedan växa in i en storlagen refräng.

The Truth är en bra poplåt helt enkelt med kontraster mellan Olles lite opolerade röst och låtens polerade ljudbild och det lågmälda med det storslagna. 

På fredag 29/1 spelar Olle Lundberg live när P4 Norrbotten sänder inför publik i hotellobbyn på Pite havsbad 15.00-16.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".