Luleåmålvakten Joel Lassinantti klappas om. Arkivbild. Foto: Conny Sillén/TT
Luleåmålvakten Joel Lassinantti klappas om. Arkivbild. Foto: Conny Sillén/TT
Rögle-Luleå 0-3

Lassinantti storspelade när Luleå slog Rögle

2:48 min

Formstarka Luleå slog Rögle borta på Lindab Arena med med 3-0.

Radiosportens Gunnar Brink utser matchens lirare i lagen.
Rögle: Jesper Williamsson
Luleå: Joel Lassinantti

Rögle inledde starkt, som laget brukar hemma i Lindab Arena. Det var till största delen Luleås målvakt Joel Lassinanttis förtjänst att hemmalaget inte kunde gå till den första periodvilan med en ledning i ryggen.

– När man håller nollan och har ett sånt här tryck mot sig måste man ha lite tur med sig och det hade jag i dag, säger Lassinantti till Radiosporten.

I den andra visade Luleå prov på fortsatt form och effektivitet.

1-0 kom i numerärt överläge efter 7.08 genom Toni Rajala, som tappades bort av Rögleförsvaret, tog köksvägen och lirkade matchens första mål vid Lars Voldens högra stolpe. 2-0 kom dryga tre minuter senare. Bill Sweatt var målskytt efter en snabb kontring.

Rögle kom igen i sista perioden, men lyckades inte få hål på Lassinantti. Inte ens två minuters spel i spel med fem mot tre utespelare när Luleå drabbades av en dubbelutvisning hjälpte. Luleå och Lassinantti höll tätt. Med två minuter kvar av matchen gjorde Anton Hedman 3-0, även det målet i powerplay.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista