Lapp på dörren som säger att Kårhuset i Piteå har gått i konkurs.
Utan information till studenterna stängdes kårhuset i Piteå på måndagen. Foto: Marcus NIlsson/Sveriges Radio

Kårhuset i Piteå i konkurs

1:34 min

Igår eftermiddag möttes studenterna vid LTU i Piteå av meddelandet att Kårhuset i Piteå gått i konkurs. Men någon mer information kring vad som hänt finns inte. 

Via meddelande på dörren och på sociala medier fick studenterna beskedet att Kårhuset inte längre kommer att ha öppet. Tillsvidare kan studenterna använda lokalerna till att värma medhavd mat men ingen kårverksamhet kommer bedrivas.

− Det är supertråkigt för det är det bra ställe för studenterna att samlas på och det är det enda vi har som har med studentlivet att göra i Piteå, säger Anton Kårén är student på LTU i Piteå. 

Vad som ligger bakom den hastiga stängningen av Kårhuset i Piteå är i dagsläget oklart. Ingen information har gått ut i förväg och för studenterna kom det som en överraskning. 

− Jag blev väldigt förvånad över att det inte kommit ut något om att det fanns en risk att det skulle stängas, säger Pontus Bertling på kompositionsprogrammet. 

Kårhuset i Piteå drivs av en ideell friståendet förening. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista