Bäst före, en pjäs om kärlek, har premiär i vår. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.
1 av 3
Bäst före, en pjäs om kärlek, har premiär i vår. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.
Alice i Underlandet. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.
2 av 3
Alice i Underlandet. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.
Barn och deras barn. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.
3 av 3
Barn och deras barn. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.

Kärlek och klassiker under våren på Norrbottensteatern

3:56 min

En av vårens nya pjäser som bygger på intervjuer med vanliga människor heter Bäst före - om kärlekens hållbarhet, och i centrum är ett par som gör det som så många gör i ett försök att rädda äktenskapet: parrådgivning.

Bäst före - om kärlekens hållbarhet
Premiär 30/1

Föreställningen bygger på intervjuer om kärlek med personer i olika åldrar från norr till söder. Resultatet är en resa i människans komplicerade inre, om kärlekens nyckfullhet och paradoxer, om att älska och låta sig älskas, val och valfrihet, tolerans och självförverkligande. Med humoristisk svärta presenteras en kraftfull blandning av teater, film, dans och musik.

Barn och deras barn
Premiär 27/2

Föreställningen är en släktsaga i tre olika tidsåldrar som pågår parallellt på scenen. Alla vändpunkter i handlingen utlöser varandra. När något sker 1913 får det följdverkningar på något som sker 1968 som i sin tur påverkar händelser i nutid.

Alice i Underlandet
Premiär 5/3

Föreställningen är ett gränslöst fantasi-fyrverkeri, ett pärlband av absurda drömscener som med humor och allvar väcker tankar och ifrågasätter. Det är också en berättelse om mod, självständighet och inre styrka. I vår kommer de älskade karaktärerna från Underlandet till Norrbottensteatern för att ställa vår egen irrationella samtid och världsbild på ända.

Källa: Norrbottensteatern

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista