Schäfer. Foto: AP Photo/Franka Bruns
Bland annat en schäfer söks till filmerna som baseras på Åsa Larssons böcker och som ska spelas in i Norrbotten i höst. . Foto: AP Photo/Franka Bruns

Stort intresse att se sin hund på filmduken

2:00 min

Intresset att få med sin hund i filminspelningen av Åsa Larssons deckare är stort. Över hundra hundägare har anmält sig. 

− Det är jätteroligt att det kommit in så många hundar. Men det är jobbigt också för att via bilder och det ägarna skriver om sina hundar ska man avgöra vilka som är passande, säger Yana Mangi som är den som ska hitta hundarna. 

Hundarna ska vara med i två filmer som ska spelas in i Norrbotten och som bygger på deckarförfattaren Åsa Larssons böcker. 

− Jag trodde inte att det skulle vara så många som var intresserade. Jag har tagit bort annonsen från Facebook, men det är kul att många är så intresserade. 

Hundarna som söks ska ha olika karaktärer. Bland annat en polishund, en bordercollie och en skällande nästan aggressiv jakthund. 

I augusti börjar filminspelningen som bland annat ska vara i Kiruna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista