Stefan Lund
1 av 3
Stefan Lund. FOTO: Emil Larsson/Sveriges Radio
Wilda Kallander & Julia Lindgren. FOTO: Emil Larsson
2 av 3
Wilda Kallander & Julia Lindgren. FOTO: Emil Larsson
Niklas Edin
3 av 3
Niklas Edin. FOTO: Emil Larsson/Sveriges Radio

Utmaning att arrangera SM utan lokal curlingklubb

Curlingförbundets Stefan Lund: Arrangemanget det bästa vi haft på ett SM
1:25 min

Curling är en av tävlingarna som avgörs under SM-veckan i Piteå. Men förberedelserna har varit annorlunda för curlingförbundet när inte Piteå har någon curlingklubb.

SM-veckan är full gång i Piteå. I vanliga fall spelas det hockey i LF Arena. Men under den här veckan spelas det curling i hockeyhallen. Trots att det i vanliga fall inte spelas curling är isen i gott skick.

– Jag vet att de har jobbat väldigt hårt med isen under veckan. För att vara på ett SM så håller isen väldigt hög klass, säger Niklas Edin.

Att arrangören i ett SM inte har någon lokal curlingklubb hör inte till vanligheterna.

– Innan arrangemanget fanns det en del frågetecken. Men vi fick kontakt med den lokala bouleklubben i Piteå , så de fungerar som volontärer och hjälper oss. Arrangemanget är nog det bästa vi haft på ett SM, säger Stefan Lund, generalsekreterare på curlingförbundet.

Utöver de sex ordinarie curlingbanorna finns en i miniatyr där folk får testa på curling. Det gjorde eleverna från Strömnässkolan 3B när de var på besök i LF Arena.

– Det var kul, men väldigt svårt att få i väg stenen och träffa mitten, säger eleverna Wilda Kallander och Julia Lindgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".