Alexander Majorov under EM i Bratislava
Alexander Majorov under EM i Bratislava, Slovakien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Trots missen – Majorov EM-nöjd

Missen kostade poäng. Men Alexander Majorov var ändå nöjd med sin prestation under konståknings-EM i Slovakien.

– Det känns bara positivt, sade han efter friåkningens elfte plats.

Med sin elfte plats i korta programmet säkrade han en finalplats. När det sedan var dags för friåkningen var Alexander Majorov ute efter att klättra på resultatlistan under konståknings-EM i Slovakien.

Knepet? Ett kvadrupelhopp.

En detalj som 24-åringen satte perfekt redan i inledningen av sitt åk i Bratislava.
– Ja, jag är nöjd. Samtidigt var jag så pass inne i bubblan att jag inte kommer ihåg så mycket av det så här direkt efteråt. Jag minns att jag landade, men om jag gjorde det bra eller dåligt måste jag se på tv, sade han.
– Jag tror att det var bra men det var svårt att vara lycklig när man hade sju hopp kvar. Det gällde att bita ihop och gå vidare för det var långt kvar.

Första delen av programmet fortsatte bra - men därefter kom missen.
-Det var ett kombinationshopp med tre hopp i där jag hade en upprepning av ett visst element. Det gjorde att jag fick göra om lite på isen, och då ströks ett hopp, sade han.
–Jag klarade hoppet, ett jättesvårt hopp, men det räknades ändå som noll. Det blev ett streck. Där tappade jag poäng.

Svensken fick 127,93 poäng, totalt 204,27, och slutade på samma placering som han klev in med efter det korta programmet - en elfte plats.

Trots målsättningen att klättra några placeringar var det inget som han besvärades av allt för mycket.
– Jag är jättenöjd. Det kändes jättebra på isen, inte bara prestationsmässigt utan allt kändes bra. Ibland mår man lite sämre och man inte är vaken nog. Men ibland har man den där perfekta känslan, och den hade jag den här gången, sade Alexander Majorov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista