Fredagen blev en riktig publikfest när X-trial skulle avgöras i Pitemässan under SM-veckan. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.
Fredagen blev en riktig publikfest när X-trial skulle avgöras i Pitemässan under SM-veckan. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.

Regerande mästaren vann igen

"Det känns riktigt bra"
2:37 min

Det var fullt i Pitemässan när cykeltrial skulle avgöras under SM-veckan. Efter en imponerande tävling med endast ett fel under kvalet, semifinalen och finalen vann favoriten och regerande mästaren Joacim Nymann från Lerum.

Det är inte bara i skidspåren som tävlingar avgörs under SM-veckan. I Pitemässan hade hallen byggts om till en bana bestående av traktordäck och betongklossar där sju förare skulle göra upp om SM-titeln. Kvalet var mycket jämnt och av de fyra cyklister som gick till final hade tre stycken noll prickar och var tvungna att skiljas åt på åktid.

Bland fulla läktare briljerade sedan regerande mästaren Joacim Nymann och stod till slut som segrare med endast ett fel under hela tävlingen.
– Det är jättekul och kändes riktigt bra. Kvalet var ganska enkelt men finalen var bra där jag lyckades ta mig över de flesta svårigheter, säger han.

Cykeltrial körs i vanliga fall utomhus och de tävlande är egentligen under pågående försäsong, men omständigheterna gjorde att tävlingen förpassades inomhus. Den omställningen var dock ingenting som Nymann, rankad 6:a i världen, hade några svårigheter med.
– Den enda skillnaden är väl att publiken kommer lite närmare inpå. Annars är det inga större förändringar, säger han.

Att publiken hamnade närmare de tävlande var nog ingenting som behövde ha någon negativ effekt. Hallen kokade och var full till det yttersta när Nymann tog hem sitt andra raka SM-guld.
– Publiken har varit grym. De har låtit och hejat på så det var jättehäftigt, säger han.

Tvåa på prispallen blev Alexander Carlsson och bakom honom slutade Tobias Hult på en tredjeplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".