Isabelle Vistam, dubbel guldmedaljör i jujutsu vid SM-veckan i Piteå. Foto: Niclas Åkerström
Isabelle Vistam, dubbel guldmedaljör i jujutsu vid SM-veckan i Piteå. Foto: Niclas Åkerström

Hon blev dubbel mästare i jujutsu

1:12 min

En av Sveriges största talanger inom jujutsu, Isabelle Vistam, tog under lördagen två SM-guld i olika viktklasser när medaljerna skulle fördelas i Norrmalmia.

Stockholmsklubben Nacka Dojo hade en riktigt bra dag i Norrmalmia, när klubben tog hem inte mindre än fem av tio möjliga SM-guld.

En av de som bidrog starkt var Isabelle Vistam, som tog två medaljer: ett i 62-kilosklassen och det andra i 70-kilosklassen.

Det första guldet tog bara 52 sekunder att bärga. Det var en "full ippon" där hon fick fullpoängsteknik i alla tre serier som gjorde processen kort.

– Jag kom in mitt game och fick bra rörelser där jag fick in mina slag. Sen satte jag ett av mina favoritkast innan den sista fasthållningen på golvet, säger hon.

Även den andra finalen tog slut innan de tre minuter som en matchtid annars är. Den gången tog det knappa två minuter innan matchen var över.

Nästa stora mål för 19-åringen är juniorvärldsmästerskapen i Madrid senare i vår.

- Jag hoppas kunna stå överst på prispallen. Det är ju mitt sista mästerskap på juniornivå, säger hon.

En annan som briljerade stort var William Seth-Wentzel, 18 år och även han från Nacka Dojo. Det var hans två första SM-guld, varav det ena mot klubbkompisen Fredrik Widgren. Efteråt hyllade han föreningen.

- Det är som en god cirkel. Våra tidigare utövare är idag fantastiska tränare och ger oss bra sparring, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista