Stina Nilsson. Foto: Anders Wiklund / TT.
Stina Nilsson. Foto: Anders Wiklund / TT.

Stina Nilsson diskad i sprintfinalen i Drammen

Stina Nilsson såg ut att ha tagit en ny pallplats i världscupen då hon blev trea i sprinten i Drammen. Men Nilsson diskades i efterhand för att ha trängt undan en motståndare och dömdes som sexa i finalen. 

Stina Nilsson tog sig över mållinjen slagen av norskorna Maiken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg i finalen i den klassiska världscupsprinten i Drammen. 

Men några minuter senare hade hon fallit ned till sista och sjätte plats. Domarna ansåg att hon gjort sig skyldig till ett regelbrott.

I herrfinalen var Teodor Peterson ende svensk. Han kom femma. Petter Northug vann före Ola Vigen Hattestad.

Fem svenskor nådde kvartsfinalerna - Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson, Linn Sömskar, Jennie Öberg och Maria Nordström, som ersatte en sjuk Jonna Sundling.

Nilsson och Ingemarsdotter klarade sig vidare till semifinal. Där var Nilsson trea i sitt heat och tog sig vidare till final på tid. Ingemarsdotter kom fyra i sitt och slogs ut.

Charlotte Kalla?

Med åtta hundradelars marginal missade hon att ta sig vidare från kvalet i världscuptävlingen. Hon blev 31:a. De 30 bästa tog sig till kvartsfinal.

På herrsidan kvalificerade sig tre åkare - Oskar Svensson, Johan Edin och Teodor Peterson.

Peterson och Edin nådde semifinal, Svenssons tävling tog slut i kvartsfinalen. Peterson hade norska trion Eirik Brandsdal, Northug och Hattestad framför sig i semifinalen men tog en finalplats tack vare sin starka tid.

Edin hade otur och föll efter en krock i en kurva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista