Theres Nilsson hemma med sina hundar.
1 av 2
Theres Nilsson hemma med sina hundar. Foto: Foto: Ann-Christine Wallner-Hoppe/Sveriges Radio
Patient undersöks med ett stereotaktiskt instrument för provtagning av celler i brösttumörer. Foto: TT
2 av 2
Patient undersöks med ett stereotaktiskt instrument för provtagning av celler i brösttumörer. Foto: TT Foto: TT

Hon överlevde cancern

8:54 min

Innan Theres Nilsson fick diagnosen bröstcancer för ett år sedan förknippade hon sjukdomen med en oundviklig död. Idag vet hon bättre.

Theres Nilsson bor i Svensbyn utanför Piteå. För ett år sedan fick hon diagnosen bröstcancer. Hon hade nyss fyllt 40 år.

I ett samtal med Ann-Christine Wallner-Hoppe delar hon med sig av sin resa och sina erfarenheter med sjukdomen, som hon idag har besegrat.

– Kramarna blir väldigt innerliga när man är sjuk. Folk tar i och håller om en. Man känner verkligen att de är glada att jag är här, säger hon om vänners och bekantas reaktion på beskedet.

Fler än 60 000 personer får varje år cancer i Sverige. Totalt är det över en halv miljon människor i Sverige som någon gång fått en cancerdiagnos och antalet beräknas öka, eftersom vi både blir äldre och sjukvården blir duktigare på att upptäcka cancer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista