Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kocken Steve med veckans råvara - puylinser

Publicerat fredag 5 februari 2016 kl 12.24
"De är odlade i vulkanisk jord"
(2:29 min)
Kocken Steve Miell i Luleå
Fredagsinspiratören och kocken Steve Miell älskar mat och rekommenderar puylinser som bas i en röra som passar utmärkt till fisk. Foto: Anna Lidé, Sveriges Radio.

Kocken Steve Miell i Luleå väljer puylinser som veckans råvara. Här kan du se hans recept. 

Steve Miells recept på linsröra:

  • 1 paket puylinser
  • 90 g rödlök (finhackad)
  • 3 tsk vitlök (krossad/hackad)
  • 3 tsk hel kummin (torrostad i stekpanna)
  • 125 ml soyasås
  • 125 ml balsamvinäger
  • 2 tsk tomatpuré
  • 10 ml olivolja
  • 10 ml pressad citron
  1. Skölj linserna och koka dem på låg värme i cirka 25 minuter, de ska vara "al dente".
  2. Torrosta kummin i en stekpanna fem minuter, tillsätt oljan.
  3. Stek löken på sakta värme så den blir genomstekt men inte tar färg, tillsätt vitlök.
  4. Blanda soya och balsamvinäger, tillstätt tomatpuré, citron, smaksätt med chilisås och låt sjuda på svag värme fem minuter.
  5. Tillstätt puylinserna och rör om. Servera till fisk.

Röran håller sig i kylen i cirka fem dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".