Kocken Steve med veckans råvara - puylinser
Publicerat fredag 5 februari 2016 kl 12.24

Fredagsinspiratören och kocken Steve Miell älskar mat och rekommenderar puylinser som bas i en röra som passar utmärkt till fisk. Foto: Anna Lidé, Sveriges Radio.
Kocken Steve Miell i Luleå väljer puylinser som veckans råvara. Här kan du se hans recept.
Steve Miells recept på linsröra:
- 1 paket puylinser
- 90 g rödlök (finhackad)
- 3 tsk vitlök (krossad/hackad)
- 3 tsk hel kummin (torrostad i stekpanna)
- 125 ml soyasås
- 125 ml balsamvinäger
- 2 tsk tomatpuré
- 10 ml olivolja
- 10 ml pressad citron
- Skölj linserna och koka dem på låg värme i cirka 25 minuter, de ska vara "al dente".
- Torrosta kummin i en stekpanna fem minuter, tillsätt oljan.
- Stek löken på sakta värme så den blir genomstekt men inte tar färg, tillsätt vitlök.
- Blanda soya och balsamvinäger, tillstätt tomatpuré, citron, smaksätt med chilisås och låt sjuda på svag värme fem minuter.
- Tillstätt puylinserna och rör om. Servera till fisk.
Röran håller sig i kylen i cirka fem dagar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.