Veckans färsking vecka 6 2016

Luleå internationella kör är Veckans färsking

Låten Slå rot är den första singeln som släpps av Luleå internationella kör som funnits sju år.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Luleå internationella kör består av medlemmar från Sudan, Colombia, Kongo, Österrike, Luleå, Nepal, Syrien, Rwanda, Finland, Ryssland, El Salvador med flera.

Slå rot är en riktigt tidlös schlagerpoplåt som skulle platsa i Melodifestivalen. Med fantastiska soloinslag av Ida Falkenlöv Jonson och Claudine Kunda och en samstämmig kör som lyfter låten gång på gång är detta en kommande klassiker inom körtraditionen i Sverige.

För låten Slå rot dina tankar till filmen Så som i himlen? Inte konstigt - Monica Åslund som är initiativtagare och ledare för Luleå internationella kör var den riktiga körledaren under inspelningen av filmen.

Monica Åslund har också skrivit musiken till låten Slå rot och Pia Andersson texten. Tack vare många ideella krafter, musikern Jonathan Lundberg, producenten Stefan Sundström och BD pop kan du nu lyssna på låten om och om igen på vår hemsida och olika streamingtjänster. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista