Foto: TT
Marcus Hellner. Foto: TT

En tung femmil för Marcus Hellner

2:28 min

Det blev en tung comeback för Gällivareåkaren Marcus Hellner, när den klassiska femmilen avgjordes í Holmenkollen under lördagen. Hemmahoppet Martin Johnsrud Sundby fick vinna för första gången.

Det största svenska hoppet Daniel Richardsson, som vann senast femmilen avgjordes i klassisk stil 2014, bröt oturligt skidan i inledningen av loppet.

– Jag vet knappt själv vad som hände, men inne vid varvningen så var skidan helt plötsligt av. Först fattade jag inte vad som hade hänt, jag hade ju inte ramlat. Så det var bara att försöka få tag i en skida och det var ingen som såg mig i dimman. Tillslut kom en vallare från teamet men jag förstod att det var kört, säger Daniel Richardsson.

Marcus Hellner blev bäste svensk på en 27:e plats i sin världscupcomeback efter sjukdomsproblemen.

– Det var härligt att vara på startlinjen, men jag känner att jag inte är där än och klarar inte av tempot. Det tar väl några lopp att komma i hyfsad form, säger Marcus Hellner.

Damernas tremil avgörs idag, söndag. Radiosporten sänder från Holmenkollen med inhopp i P4 Extra från klockan 12.15.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista