Charlotte Kalla under tremilen i Holmenkollen. Foto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix/TT
Charlotte Kalla under tremilen i Holmenkollen. Foto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix/TT

Kalla hade inte en chans mot Johaug

1:58 min

Therese Johaug vann den klassiska tremilen i Holmenkollen med tidernas största marginal. Charlotte Kalla slutade sexa.

– Therese Johaug var totalt överlägsen. Hon vann med nästan fyra minuters marginal. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Radiosportens expert Torgny Mogren om den norska skidgigantens insats.

Förutsättningarna var inte de lättaste. Tunga spår. Hög luftfuktighet och tät dimma. Tre mils klassisk skidåkning. Men redan efter ett par minuter var loppet avgjort.

Therese Johaug var totalt överlägsen. Hon vann med nästan fyra minuters marginal, jag har aldrig varit med om något liknande.

Therese Johaug skruvade upp tempot direkt och ingen kunde svara mot det. Istället blev det en kamp om medaljerna i klungan som följde efter henne. Där visade Charlotte Kalla upp både energi och vilja och var ofta längst fram och drog upp tempot.

Med bara kilometer kvar så tvingades dock Kalla släppa, och blev till slut sexa, 4,45 efter Johaug.

– Jag hade lite svårt att få fast skidorna efter skidbytet, men kroppen är på uppåtgående, så jag ser fram emot Stockholm och Falun, säger Charlotte Kalla till Radiosporten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista