Johan Sunquist och Kalix Bandy jublar efter mål. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Kalix Bandy jublar efter mål, arkivbild. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Kalix Bandy tog en viktig poäng i mötet mot Vänersborg

Erik Olovsson Kalix Bandy: Jag tror målet stod lite fel
1:27 min

I snöblandat regn spelades den uppskjutna matchen mellan Kalix Bandy och IFK Vänersborg på Kalix IP. Efter ett underläge med 0-3 för hemmalaget lyckades man kvittera till 3-3 på matchens allra sista skott. 

Gästerna som redan i den fjärde minuten kunde stänka in 0-1 genom lagets poängmaskin Joakim Hedqvist som också gjorde 0-3 på straff innan pausvilan och det såg ut som två säkra poäng för Vänersborg.

Men hemmalaget som är i stort poängbehov, för att slippa det negativa kvalet, ville annat och en mycket viktig reducering i den 74 minuten gav hopp till Kalixlaget, som efter målet flyttade upp hela laget på den offensiva planhalvan och lyfte in lyra efter lyra mot Jonas Person i Vänersborgmålet.

I 90:e minuten kunde Simon Viklund ur liten vinkel hitta luckan vid stolpen och 2-3 var ett faktum.

På matchens sista skott kom kvitteringen till 3-3 när Pekka Hiltunen från 40 meter krutade in bollen, som var otagbart för Vänersborgkeepern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".