Ett polisemblem på polisuniform. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polis grep yxrånare

1:33 min

Två misstänkte rånare, beväpnad med bland annat en yxa greps omkring lunchtid i dag vid ishallen i Luleå.

Männen hade bland annat tillförskansat sig en bilnyckel och en plånbok och blev hotfulla när en privatperson försökte avbryta rånförsöket.

— Det började med att två män gick in på Samhall och tillgrep en plånbok och en bilnyckel. Ägaren till bilen såg hur bilen stod och blinkade och bad en av de större killarna på jobbet att gå ut och se om han kunde få tillbaka bilnyckeln och plånboken. Då drar en av männen fram en yxa och då backar mannen som försökte få tillbaka sakerna undan säger Tomas Scheufele, vakthavande befäl vid polisen i Luleå.

De två påverkade männen tog då sin tillflykt till ishallen tvärs över vägen och polis tillkallades. De kunde gripa männen och gripandet ska enligt polisen gått lugnt tillväga.

—De är kända av oss sedan tidigare och ska förhöras när de nyktrar till. De var påverkade av bland annat narkotika, säger Tomas Scheufele

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista