Louise Levin.
Louise Levin. Foto: Foto: Anna Lidén/Sveriges Radio.

Mello-experten: Andra omgången blir tjejernas kväll

5:25 min

På lördag avgörs den andra delfinalen i årets melodifestival. Precis som förra veckan finns Louise Levin med oss för att tippa vem som ska vinna och vem som ska gå vidare. 

P4 sänder Melodifestivalen - här är startfältet

Louise Levin från Luleå tillhör de "mellonördar" som gör sig redo inför helgens delfinal.

Bland förhandsfavoriterna finns Molly Pettersson-Hammar och Wiktoria, som tros bli lördagskvällens skräll enligt de journalister och bloggare som fått ta del av helgens startfält.

Det är tjejerna. De kommer att leverera.

Vår egen expert Louise Levin tror däremot att det blir Isa och Molly Pettersson-Hammar, alternativt Wiktoria som går direkt till final.

– Förra årets nykomling Isa kommer att leverera. Pang, bom till final. Hon har en fantastisk röst i den lilla kroppen. En fantastiskt duktig tjej.

Men hennes personliga favorit är utan tvekan Molly Pettersson-Hammar. Hennes nummer beskrivs med orden härligt discodunk.

Sedan tror hon att det blir Krista och Wiktoria som går till andra chansen.

Trion med Patrik Isaksson, Uno Svenningsson och Tommy Nilsson blir veckans pausfåglar, liksom bidrag nummer 2 Victor och Natten.

Hör henne tippa helgens omgång i ljudklippet eller läs snabbrecensionen här.

Får du inte nog av Melodifestivalen? Då är P4 Melodifest en kanal för dig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista