Veckans färsking vecka 7 2016

Vera Vinter växlar skickligt mellan det personliga och det universella

Vera Vinter är tillbaka med nya skivan Monsterland och nya starka singlar. Allt kött är hö är Veckans färsking i P4 Norrbotten.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Vera Vinter är artist och låtskrivare från Stora Lappträsk i Norrbotten. Hon solodebuterade med albumet Idyll 2012 och släppte 2013 en hyllad tolkning av Ulf Lundells klassiker Snön faller och vi med den.

Nu är Vera Vinter tillbaka med nya skivan Monsterland och nya starka singlar som Allt kött är hö som är Veckans färsking i P4 Norrbotten.

Veras musik håller fast vid textburen tradition inom svensk pop som hon gjorde så bra i debutalbumet Idyll. Men ljudbilden är uppdaterad, utvecklad och mer modern på hennes andra album Monsterlandet. Som lyssnare kommer du dock att känna igen dig – tack vare Vera Vinters säregna röst och texter.

Vera Vinter leder oss genom skogar, hus, rum, hon leder oss över Norrmalmstorg och längs Volgas stränder.

Lika mycket gräver hon i sin egna historia och berättar om sin familj, sin hemmiljö, släkt och i Allt kött är hö livets förgänglighet och förlusten av en pappa. Veras texter växlar skickligt mellan det personliga och det universella.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista