Jens Tillman och Lena Callne
1 av 2
Veckans fredagsgäst, Jens Tillman, tillsammans med programledaren Lena Callne. Foto: Marcus Nilsson/Sveriges Radio.
Northland Baskets coach Jens Tillman tackar sin lagkapten Anna Barthold. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 2
Northland Baskets coach Jens Tillman tackar sin lagkapten Anna Barthold. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Mästarspelaren som blev guldcoach - möt Jens Tillman

4:41 min

Veckans fredagsgäst i P4 Norrbotten är basketprofilen som var en av Plannjas profiler under guldåren och som bröt Luleå Baskets silverförbannelse.

Jens Tillman kan knappt räkna SM-gulden han skördat både som spelare och tränare för damlag i basket.

Då han gästade P4 Norrbotten berättade han bland annat om tävlingsinstinkten som inte minst tar sig uttryck då han möter lillebror John på golfbanan; John som vittnade om hur Jens är världens sämsta vinnare - och förlorare - men samtidigt har den fantastiska egenskapen att han får alla runt omkring sig att må bra. Något han själv tror är en av hans styrkor som tränare.

Då han, trots sina framångar som tränare, förra året inte fick frågan om att vara förbundskapten blev han som han uttrycker det själv "tjurig".

I Luleå skulle han gärna stanna eftersom han trivs, men menar att det inte bara är han själv som bestämmer numer, då han i somras träffade sin stora kärlek - som inte bor i Luleå, men till alla fans av Luleå Basket och Jens Tillmans stora lättnad, kan tänka sig att flytta upp.

Jens Tillman var fredagsgäst i P4 Norrbotten 12/2 kl 15.00-15.45 - här kan du lyssna på hela intervjun och även hans önskelåt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista