Snön ligger fortfarande djup på många håll i fjällen och det har flera vandringssugna fjällbesökare fått erfara. Foto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.
Vy i Abisko. Foto: Alexander Linder/ Sveriges Radio.

Abisko Fjällstation årets ekoturismföretag

Abisko Fjällstation har vunnit pris som årets ekoturismföretag.  Fjällstationen har lyft fram den unika naturen, norrsken och midnattsolen och genom det skapat exportintäkter, lokal utveckling och arbetstillfällen, lyder motiveringen.

STF Abisko Fjällstation ligger i en av våra äldsta nationalparker tilldelades priset Grand Travel Awards ekopris som delades ut för 19:e året av Ekoturismföreningen och tidningen Travel News.

Såhär löd motivering:                                                                          Från problembarn till bäst i klassen. Genom att förädla norrsken och midnattssol har STF Abisko Fjällstation vänt förlust till vinst. Med läcker mat av lokala råvaror, guidade upplevelser och ett vinnande värdskap har Fjällstationen inte bara satt Abisko på kartan, utan även Lappland och hela Sverige. På pluskontot ska även bokföras nya jobb och ökad tillgänglighet för tusentals nya besökare i en av Sveriges äldsta nationalpark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista