Haartland.
Haartland.
Veckans färsking vecka 8 2016

Haartland – både rutinerade & debuterande

Bricks är Haartlands debutsingel. Men gruppen består av musiker som spelat i många olika konstellationer på Norrbottens pop- och rockscen.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Låten Bricks släpptes den 19 februari och är Veckans färsking i P4 Norrbotten.

I centrum av gruppen Haartland står Gabriel Lidman från Luleå. Denna konstellation är ny men Haartland består av musiker som spelat i många olika konstellationer i länets pop- och rockscen under flera år. 

Bricks är från början en låt skriven för gitarr och sång som utvecklats till en modern starkt elektronisk influerade poplåt.

Haartland vill göra musik som påverkar och låter sinnet bäddas in i ett lugn samtidigt som kroppen inte kan låta bli att svänga med i rytmerna, och det lyckas det med väl.

Det är helt omöjligt att lyssna på Haartland utan att nämna Gabriel Lidmans exceptionella och flödande röst – som skickligt rör sig från de mörka till de ljusaste toner.

En av de mest personliga och intressanta rösterna just nu som slår an en känslomässig sträng tack vare nerv och en vacker, personlig text. 

Låten Bricks har ingen given refräng men dock en sjungen, ordlös slinga som kommer att sitta som klister på hjärnan.

En så lovande och väl genomtänkt debutsingel som Haartlands låt Bricks var länge sen vi fick uppleva av en artist från Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".