Ella Jonsson intervjuas av Marcus Nilsson i P4-studion.
Ella Jonsson intervjuas av Marcus Nilsson i P4-studion. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Ella Jonsson finner ro i Överkalix – och New York

3:21 min

Skog, champagne och ett kreativt flöde. Så skulle man kunna summera dagens fredagsgäst Ella Johansson.

En hårt arbetande entreprenör i PR- och kommunikationsbranchen men kan även skriva författare i sin CV. Med i bagaget har hon också erfarenheter från rese- och hotellbranschen.

Basen finns i Luleå men New York finns med som återkommande inspirationskälla. För att inte tala om rötterna i Överkalix.

Tonårsmamma och skribent som gärna hälsar solen och sträcker ut på yogamattan. Att fiska flodkräftor är inte heller fel, om du frågar dagens fredagsgäst.

Vännerna beskriver henne som "smart och djup" vilket på intet sätt står i konflikt med smak för viss flärd och förmåga att njuta av livet.

Firman i PR-branchen, som bland annat fördjupar sig i varumärkesstrategi, driver hon tillsammans med sambon och firmanamnet antyder att relationen är god såväl hemma som på jobbet: Love at work.

Just nu skriver hon på sin andra vuxenroman - vad den handlar om har vi en förhoppning om att hon är beredd att avslöja i P4 Norrbotten. Den första romanen utspelade sig till stor del i Överkalix och hade den poetiska titeln Aftonrodnad Vacker natt.

Ella Jonsson var fredagsgäst i P4 Norrbotten 19/2 kl 15.15-16.00. Här kan du lyssna på hela intervjun och även höra hennes önskelåt (tom 160320).  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista