Emmy Nordamrk mot Skara HF
Emmy Nordmark var en av de mest tongivande spelarna med sex mål. Foto: Niclas Åkerström/ Sveriges Radio

Boden Handboll fick oavgjort mot serieledaren

Emmy Nordmark: Vi blir starkare och starkare
2:21 min

Boden Handboll tog idag emot allsvenskans seriesuverän Skara HF som inför matchen vunnit 16 (!) raka matcher. Men efter en stark insats och en rafflande avslutning lyckades man inför storpublik spela 24-24 och delade på poängen. 

Det en av årets största utmaningar som stod för dörren när Boden Handboll tog emot seriens bästa lag i Skara HF. Förra mötet slutade 28-19 till Skaras fördel och inför dagens match hade hemmalaget endast vunnit två av lagens nio senaste möten.

Men det stod tidigt klart att Boden tänkte ge seriesuveränen en ordentlig fight. Man visade direkt att man gjort hemläxan och punktade två av Skaras bästa spelare – ett framgångsrecept som skulle bli en av nycklarna i matchen.

– Vi följer vår plan i 60 minuter och jag tycker vi gör det jättebra, säger Emmy Nordmark.

Halvtidsresultatet skrevs till 12-12 och lagen fortsatte att följas åt även i den andra halvan där hemmalaget visade upp en imponerande kämpaglöd. Men med bara sekunder av matchen och 24-24 på resultatskärmen fick Sara Nordström en utvisning och matchen såg ut att kunna glida Boden ur händerna.

Men man lyckades hålla undan och stoppa Skaras segersvit. I och med att Tyresö förlorade sin match klev man upp på en tredjeplats och ett steg närmare kval till Elitserien.

– Vi känner själva att vi blir starkare och starkare för varje vecka, så det är bara att köra de sista fyra matcherna.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".