Container för metallskrot, Återvinningscentralen i Älvsbyn. Foto: Eva Elke, Sveriges Radio

Porsödalen nytt förslag till plats för återvinningen i Luleå

Luleå kommun har idag kommit med ett nytt förslag var återvinningen ska ligga då den ska flyttas från Kronan.

Kommunen ska utreda ett förslag om att placera återvinningen och den verksamhet som kommunen har vid Logementet på en gemensam tomt på Porsödalens industriområde.

Tomten är centralt belägen och tillräckligt stor för att rymma Logementet tillsammans med återvinningscentralen och återvinningsmarknaden, säger kommunledningen.

– Under arbetet med planeringen av Kronandalen har vi sett att marken där Logementet står är viktig att ha med redan i starten av det nya områdets utformning. Därför vill vi se över möjligheten att flytta Logementet och återvinningen samtidigt och att också placera dem på samma tomt, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke i ett pressmeddelande.

Anledningen till att kommunen kommer med ett nytt förlag är att verksamheten på Logementet behöver flyttas tidigare än planerat för att fortsätta utbyggnaden av Kronandalen.

Kommunen har sedan tidigare kommit med ett förslag att placera återvinningen på bostadsområdet Lövskatan men mötts av hårda protester från de boende. Men det anges inte som skäl till det nya förslaget.

Enligt Luleå kommun fortsätter detaljplanearbetet med Lövskatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista