Ännu en stor filminspelning i Norrbotten

4:43 min

Förra helgen var de i Arjeplog, men nu är det i trakterna av Älvsbyn som ett taiwansesiskt filmteam håller till. Filmen som spelas in heter "My egg boy".

Ännu ett stort filmprojekt har landat i Norrbotten. Den här gången är det ett Taiwanesiskt filmteam som behövde en exotisk och snöfylld plats för flertalet scener. Under två veckor kommer filminspelningar att pågå i Luleå, Älvsbyn och Arjeplog.

Filmen My egg boy är en romantisk komedi som handlar om en kvinna som valt att frysa ner sina ägg i väntan på rätt man att bilda familj med. I jakten på denna man hamnar hon här, i vintriga Norrbotten där isen och snön blir en metafor för det ofödda barn som väntar på att bli till.

– Det är jätteroligt att vi får hit ännu ett internationellt filmteam säger Susanne Karlsson, producent vid Salmonfox Productions i Luleå, som är ansvarig för filminspelningen.

Filmteamet består av totalt 46 personer, filmarbetare, skådespelare och investerare från Taiwan, samt svenska filmarbetare och skådespelare från Norrbotten. Totalt spenderas två miljoner kronor som går till lokala företag, arbetstillfällen och den lokala besöksnäringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista