Boden handboll försvarar mot Kroppskultur. Foto: Per Vallgårda/Sveriges Radio.
Boden handboll försvarar mot Kroppskultur. Foto: Per Vallgårda/Sveriges Radio.

Landslagsspelare tar timeout från Boden handboll

1:46 min

Boden handboll får klara sig utan en av lagets främsta målsyttar i kampen om elitseriekvalet. Lagets isländska spelare Karolina Baehrenz och Bodenklubben tar en timeout ifrån varandra.

Enligt Boden handbolls ordförande Jalle Svanberg är bakgrunden att Karolina Baehrenz ska få en chans att förbereda sig för att ta en plats i isländska landslaget. Men han säger också att en laguttagning i den senaste matchen kan ligga bakom beslutet.

— Det är klart att man kan spåra en besvikelse, eftersom hon inte blev uttagen att spela i lördags, det kan ha inverkat, säger Jalle Svanberg, ordförande i Boden handboll.

När klubben i lördags spelade oavgjort mot serieledande Skara var Karolina Baehrenz inte uttagen i truppen och i går kväll kom plötsligt beskedet att isländskan och Boden handboll tar en timeout ifrån varandra.

Karolina Baehrenz har under hela säsongen varit en startspelare för laget och enligt Jalle Svanberg så räknar man med att hon återkommer till truppen för att spela klart allsvenskan och medverka i eventuella kvalmatcher.

— Ja, hon har kontrakt med oss året ut, säger Svenberg

Men tillsvidare får alltså Boden klara sig utan sin främsta kantspelare.

— Det är klart det kommer påverka oss som jobbar med laget på ett eller annat sätt. Om det blir i positiv eller negativ riktning det återstår att se, säger tränaren Tobias Pettersson

Han vill inte gå in på om det var på sportsliga grunder eller något annat som låg bakom att Karolina Baehrenz inte var uttagen till matchen mot Skara i lördags.

— Jag vill inte motivera mina laguttagningar i media utan det håller vi inom föreningen på vilka grunder vi tar ut, eller inte tar ut spelare på, säger Tobias Pettersson.

Med fyra omgångar kvar av damallsvenskan ligger Boden på en kvalplats till elitserien, med en poäng till godo till lagen som jagar underifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista