Bastu och balett i ny tv-serie. Foto: Massamedia
Bastu och balett i ny tv-serie. Foto: Massamedia

Tv-succén med männen från Tornedalen får en fortsättning

3:33 min

Det blir en fortsättning på Bastubaletten. Serien, där fem män från Tornedalen tog sig an utmaningen att lära sig balett, blev en succé. Nu berättar idémakaren Mattias Barsk, att det blir en fortsättning som spelas in i sommar.

Serien Bastubaletten skildrade i dokumentär form hur fem män från Tornedalen i samarbete med en koreograf satte ihop en balett. Samtalen, där det varvades mellan meänkieli och svenska, handlade inte bara om dans utan också om liven vid en gränsälv.

Responsen har varit överväldigande för idémakaren Mattias Barsk.

– Det har varit på många olika nivåer och folk har hört av sig från Sverige, Finland och Tyskland, men det har enbart varit positivt, säger han.

Nu arbetar Barsk, själv med rötterna i Tärendö, på en fortsättning men vill inte avslöja i vilken form det blir.

– Vissa program är klara då eftertexterna rullar. Men med Bastubaletten kände vi snarare att något påbörjades än avslutades. Just nu lyssnar vi in vilka av alla trådar vi ska följa upp.

Det som är klart är att inspelningen sker under sommaren 2016 och att den ska sändas i början av 2017. Mattias Barks varken kan eller vill avslöja om det är samma huvudpersoner som ska vara i fokus i uppföljningen. Däremot ger han hopp om bättre sändningstider och även om en reprisering av Bastubaletten.

– Vi tittar på det. Det kan vara en plan. En sommarrepris. Det finns möjligheter och det finns skäl att titta på Bastubaletten och låta den få en ännu större publik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista