Johan Tornberg, idag assisterande tränare i Örebro.
Johan Tornberg, idag assisterande tränare i Örebro. Foto: Mikael Fritzon/TT

Johan Tornberg om att leda Tre Kronor

3:37 min

Med drygt två månader kvar till VM gör Tre Kronor en rockad i ledarstaben. Blivande förbundskapten Rikard Grönborg slutar som assisterande. Han ersätts av Pajalasonen Johan Tornberg. Idag assisterande tränare i Örebro, i SHL.

Beslutet om ändringarna i Tre Kronors ledarstab har tagits av Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt och Tre kronors administrative chef Putte Köhler.

– Vi har diskuterat det här ett tag. Vi har sett att World Cup tar så mycket tid för Rikard. Han behöver vara i Nordamerika och scouta och träffa spelare och hinner inte vara med på VM-förberedelserna. Plus att han också åker dit under VM för att se Stanley Cup-slutspelet, säger Köhler till TT.

Ny assisterande bakom förbundskapten Pär Mårts blir den förre landslagsbacken Johan Tornberg, som nu ingår i Örebros ledarstab. Tornbergs kontrakt gäller över VM.

Mårts slutar efter VM i Ryssland och ersätts då av Grönborg.

Johan Tornberg berättar i intervjun med Lena Callne också om sin respekt för Luleå hockey och sin vänskap med Joakim Fagervall.

– Luleå är alltid en intressant förening, men jag tycker att de i dagsläget har en ledare som passar ypperligt i Luleå hockey och han kan verkligen hantera en grupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista