The Magnettes.
The Magnettes. Foto: Catie Laffoon.
Veckans färsking vecka 9 2016

Kaxigt och stolt när the Magnettes släpper ny singel

The Magnettes från Pajala levererar ännu en stark singel. Killer in a Ghost Town är Veckans färsking i P4 Norrbotten. 

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Låtarna Who we are, Bones och nu Killer in a Ghost Town – The Magnettes från Pajala levererar starka singlar, en efter en.

The Magnettes består av frontduon Rebecka Digervall och Sanna Kalla från Pajala, samt gitarristen, keyboardisten och producenten Tomas Bäcklund Thuneström. 

Killer in a Ghost Town tar oss tillbaka till Sanna Kalla och Rebecka Digervalls hemtrakter, texten handlar hur det är att växa upp i en mindre samhälle och allt som det för med sig.

Låten innehåller även inslag av meänkieli och den kommande videon är inspelad i Pajala. 

Killers in a Ghost Town har tyngd och ett lägre tempo än tidigare låtar från bandet varit. Låten flirtar både med både 80- och 90-talets popscen samt den populära electropopscenen à la 2016 där kvinnliga artister som Icona Pop, Tove Lo med flera satt Sverige på musikkartan än en gång.

Detta är låten som du inte riktigt kan bestämma dig för om du vill dansa disco eller dansa tryckare till. Men det råder inget tvivel att du kommer att försöka sjunga med på raden ”We're Killer in a Ghost Town”  med hög röst redan först gången du hör låten.

The Magnettes är helt klart ett av Norrbottens mest aktuella band just nu och har under det senaste året skrivit på för ett samarbete med ett internationellt skivkontrakt, ett management samt ett bokningsbolag.

Tre åtråvärda och viktiga kontrakt för vilken artist som helst som vill slå igenom stort – och det är The Magnettes från Pajala på god väg att göra!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista