Anni Storlöpare och Ida Lemon från Bodenlaget Cheer Future Soldiers.
1 av 2
Anni Storlöpare och Ida Lemon från Bodenlaget Cheer Future Soldiers. Foto: Tova Nilsson/ Sveriges Radio.
Cheer Future Soldiers under en tävling 2015.
2 av 2
Cheer Future Soldiers under en tävling 2015. Foto: Ida-Maria Lehto/ youbetterwork.se.

Cheerleadingtjejerna siktar mot riksmästerskapet

Anni Storlöpare och Ida Lemon: Huvudsaken är att vi sätter programmet
3:37 min

På söndag avgörs distriktsmästerskapet i cheerleading i Luleå. Ett av lagen som kommer att delta är Soldiers från Bodenföreningen Cheer Future, där Anni Storlöpare och Ida Lemon är två av lagets medlemmar.

När Svenska Cheerleadingförbundets distriktsmästerskap i cheerleading för norra distriktet avgörs på söndag finns åtta föreningar från Kalix i norr, till Sundsvall i Söder respresenterade.

Från Norrbotten deltar föreningarna Cheer Unity från Piteå, Cheer Future från Boden, Kalix Cheerleading Team, samt från Luleå de tre föreningarna Luleå Cheer & Dance Team, Plannja Pride, samt Arctic Cheer Avalanches som också är arrangörer av årets DM.

Totalt kommer 28 starter att göra upp om placeringarna i tolv olika klasser och divisioner. Det handlar både om traditionell cheerleading och cheerdans.

Lagen har under DM också möjlighet att kvalificera sig för riksmästerskapen och svenska mästerskapen som avgörs i Malmö, senare i vår. 


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".