Anna-Stina Nordmark-Nilsson. Foto: Stig-Arne Nordström / Sveriges Radio.
Anna-Stina Nordmark-Nilsson tillträder den 1 juli som ordinarie vd i Lulebo. Foto: Foto: Stig-Arne Nordström / Sveriges Radio.

Efter stormen: Lulebos vd utlovar information

1:32 min

Anna-Stina Nordmark Nilsson blir ordinarie vd i Lulebo. Löftet: att hålla personalen uppdaterad om de pågående utförsäljningarna.

– Jag säger inte att det är rutiner efter någon storm utan det är rutiner jag som vd brukar ha. Det vill säga att jag kommunicerar med mina medarbetare. Och framför allt ska det regelmässigt hållas arbetsplatsträffar där respektive chef tar ett ansvar, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson som varit tillförordnad vd sedan i augusti förra året.

Det var i somras när 1600 lägenheter skulle säljas till Rikshem som anställda i Lulebo riktade massiv kritik mot ledningen. Missnöjet handlade bland annat om att personalen fick information om utförsäljningen via tidningen Norrbottens-Kurirens granskning av affären och alltså inte från bolagets ledning.

Nu befinner sig Lulebo i den andra omgången av försäljningsprocessen. Det handlar om ytterligare drygt 1400 lägenheter som ska säljas.

Enligt Nordmark Nilsson förs samtal med en rad tänkbara köpare.

– Lulebo är inne i en stor förändringsprocess så det känns bra att jag får vara med ett tag till och fortsätta omställningen, säger Nordmark Nilsson.

Nordmark Nilsson vill inte uttala sig om turerna inför Rikshemsaffären, utan menar att hennes ansvar är att Lulebos medarbetare får löpande information om den nu pågående försäljningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista