One man short
One man short. Foto: Johanna Granström.
Veckans färsking vecka 11 2016

Veckans färsking: Klassisk bluesrock i modern kostym

Rock med tydliga bluesinfluenser från bandet One Man Short. Det är Veckans färsking i P4 Norrbotten.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

One Man Short bildades 2012 och växte fram ur Norrlandsidyllens Jokkmokk och dess tristess. 

Bandet balanserar på en tunn linje mellan att bli banala och upprepande med din klassiska bluestext och rockiga stil som så många gett sig på innan dem.

Det är en tuff kostym att klä sig i – och modigt. Men för oss på P4 sitter kostymen väl och bandet debutsingels Dead Man Walking som är denna veckas Färsking känns lika klassisk och igenkännande som ung, arg och tung.

Bandmedlemmarna Christoffer Eriksson, Anton Vallin, Andreas Larsson, Tomas Mannberg och Frithiof Stenvall hade spelat i många olika konstellationer ihop innan One Man Short föll på plats. 

Den moderna och tunga, metalinspirerande ljudbilden på låten kan bandet tacka producenten Marcus Garbom för, som producerat flera band inom den moderna metalgenren i Norrbotten de senaste åren.

One Man Shorts första släpp med den klassiska titeln Dead Man Walking är helt enkelt någon som vi tror att du som lyssnare kommer att gilla. Och vad kan egentligen gå fel när låten dessutom innehåller en trallvänligt melodislinga som ”hook”?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".