Charlotte Lindmark.
Charlotte Lindmark. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.

Charlotte Lindmark ville bli kysst, få barn och bli skådespelare

4:25 min

Veckans fredagsgäst hade visionen klar för sig redan som barn. Hon ville bli kysst, få barn och bli skådespelare. Möt Charlotte Lindmark i P4 Norrbotten.

En "ambulerande upplevelseindustri" är ett epitet för vår fredagsgäst. Eller "comedienne med skärpa".

En Luleåbo som föddes och växte upp i Piteå. Ett barn som visste vad hon ville; nämligen bli kysst, bli mamma och skådespelerska och i den ordningen.

Till en av hennes största tillgångar och kännetecken hör den berömda gluggen och därmed det charmiga leendet

Hon gillar utmaningar och har ett stort samhällsengagemang, vilket märks i allt hon gör. Scenen är det ställe där hon tycks som mest vara i sitt rätta element.

Denna modiga konstnär och artist drivs av, just mod och lust. Lusten att vilja prova och modet att våga göra allt det som faller henne in.

Lagrarna har inte låtit vänta på sig. Listan är lång, här ett par smakprov : 2013 fick hon Luleå kommuns kulturstipendium, 2010 fick hon kommunens jämställdhetsstipendium.

Scenkonsten parad med radio- och tv-uppdrag, otaliga filmroller, föreläsningar, anställningar som teaterpedagog, ja listan är lång på vad denna virvelvind mäktat med och uträttat. 

Charlotte Lindmark är veckans fredagsgäst i P4 Norrbotten 11/3. 

Här kan du lyssna på hela intervjun där hon bland annat berättar om den nya föreställningen "UNDER (är jag) BAR" och våndan med att fotografera sig naken.

Dessutom får du höra hennes önskelåt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista