Luleå Hockey/MSSK jublar efter mål mot Linköping. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
1 av 3
Luleå Hockey/MSSK fick jubla efter matchen mot AIK. Foto: Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Match mellan Luleå/MSSK och Brynäs i damernas SM-slutspel i ishockey.
3 av 3
Rebecca Stenberg för Luleå/MSSK. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder

Luleå/MSSK till SM-final efter straffdrama

1:00 min

Luleå/MSSK till SM-final efter stor dramatik. Henriette Sletback enda målskytt i den andra straffomgången och Luleå/MSSK är finalklart där man ställs mot Linköping.


Luleå/MSSK till SM-final efter stor dramatik. Henriette Sletback enda målskytt i den andra straffomgången och Luleå/MSSK är finalklart där man ställs mot Linköping.

Luleå/MSSK inledde den första perioden i ett högt tempo och tvingade AIK att bara slå ifrån sig. Man skapar många fina möjligheter men inte tillräckligt för att skaffa sig ett ledningsmål. En stor anledning till det var AIK målvakten Minatsu Murase som kvällen igenom spelade riktigt bra.

– Helt klart matchen bästa spelare tillsammans med Karvinen i Luleå/MSSK, säger P4 Norrbottens hockeyexpert LG Neimi.

Matchen var jämn genom hela sextio minuter och AIK hade även dom farliga målchanser men efter både ordinarie tid och sudden death var det mållöst och straffar fick skilja lagen åt.

I straffläggningen var Luleå/MSSK snäppet vassare. Henriette Sletback var den enda som lyckades få pucken i mål och säkrade därmed finalplatsen.

– Jag tänkte inte så mycket när jag skulle lägga straffen, inte så rädd mest taggad, säger matchvinnaren Henriette Sletback.

– Det kändes som att det skulle studsa vår väg till slut och det gjorde också, fortsätter hon.

De två lag som dominerat riksserien, Linköping och Luleå/MSSK möts nu i final. Finalspelet inleds på onsdag i Linköping.

– Det ska bli skitkul, säger Henriette Sletback.

Sveriges Radio sänder alla finalmatcher i sin helhet på webben och i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista