Wibax Patriots innebandylag.
1 av 3
Jonas Landström blir grattad av lagkamraterna efter 1-0-målet. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.
Innebandyspelare Wibax.
2 av 3
Tommy Nilsson nätar i öppen kasse efter fint spel med brodern Erik Nilsson. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.
Innebandyspelare Wibax.
3 av 3
Jonas Landström gör sin "surfer dude" efter sitt sjätte mål mot Djurgården den här säsongen. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.

Wibax vann första matchen i SSL-kvalet

Jonas Landström: De kommer vara skitskraja
2:36 min

Wibax Patriots vann idag den första matchen av tre mot Djurgården i kvalet upp till SSL. Jonas Landström hade en nyckelroll när han gjorde sitt sjätte (!) mål mot Djurgården den här säsongen.

I ett näst intill fullsatt Norrmalmia var det ett något avvaktande hemmalag som gick ut i den första matchen i bäst av tre mot Djurgården. Tidigare under säsongen förlorade man hemmamatchen med 5-6 efter förlängning och nu var Piteålaget ute efter revansch.

Trots att bortalaget ägde det mesta av bollinnehavet var det Wibax som gick till periodvila med en 1-0-ledning. Jonas Landström gjorde sitt femte mål mot Djurgården den här säsongen med ett rappt skott i powerplay – och det skulle komma mer.

– Båda lagen har mycket respekt för varandra. Vi ville inte släppa till några lägen så vi backade hem lite grann och då blir det lite lägre tempo, säger Landström.

I den andra perioden kom det avgörande rycket från hemmalaget. Tommy Nilsson satte först det andra målet med en backhand från nära håll. Djurgården reducerade visserligen, men Wibax svarade och återigen var det från Landströms klubba – som firade sitt sjätte (!) mål mot bortalaget på ett annorlunda sätt.

– Jag ställer mig på klubban och bara surfar. Jag kallar den "surfer dude", säger han.

4-1 kom bara fyra minuter senare. Tommy Nilsson snappade upp en lös boll, passade snyggt med brodern och kaptenen Erik Nilsson innan han avslutade i öppen kasse.

Den tredje perioden var bara 1.28 minuter gammal när Djurgården gjorde 4-2 bakom en skymd John Stiglund. När knappt fyra minuter återstod av matchen gjorde dock Erik Nilsson 5-2 och de flesta trodde nog att matchen var vunnen.

Djurgården hann dock reducera både en och två gånger innan matchen var färdig, men Wibax lyckades hålla undan och vann till slut med 5-4. Nu väntar den andra kvalmatchen i Stockholm på lördag. Vinst där och man är vidare till nästa omgång.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".