Tim och Birgitta Linhart framför det blivande konserthuset i is. Foto: Linnea Luttu/Sveriges Radio.
Tim och Birgitta Linhart framför det blivande konserthuset i is. Foto: Linnea Luttu/Sveriges Radio.

Konstnärer får visa upp sin portfolio för näringslivet

1:35 min

På tisdag ska konstnärer från länet under några minuter var få presentera sina verk för möjliga uppdragsgivare.

Varje konstnär har skickat in bilder i ett bildspel. Sedan får de sex minuter på sig att visa bilderna på sina tidigare verk och presentera sitt konstnärskap.

– Man sår ett frö och så kanske uppdraget kan dyka upp om ett år eller att publiken har sitt nätverk och kan tipsa varandra om hur man kan använda kulturarbetare eller konstnärer, säger Jan Nordström.

Jan Nordström jobbar som arbetsförmedlare inom kultur och media vid Arbetsförmedlingen och är en av de som anordnat arrangemanget, i samarbete med länsstyrelsen.

Publiken som medverkar är byggföretag, fastighetsbolag, arkitektbyråer, kulturchefer, turistnäringen. De kommer få möta 18 konstnärer som vill presentera sina verk och sitt arbete.

Konstnären Birgitta Linhart är en av de som valt att medverka och hon tycker det är en helt fantastisk möjlighet.

– Jag tycker det är bra att skapa den kontakten mellan potentiella köpare och konstnärer, för det är som en mur emellan. De vet inte vem man ska kontakta. Finns det några konstnärer i Luleå överhuvudtaget, får jag den upplevelsen att de har, säger Birgitta Linhart. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista