Man och kvinna i radiostudio.
John Hedlund och Felicia Aneer hoppas att hemlagade middagar ska ge människor chansen att lära sig bättre svenska. Foto: Anton Bennebrant/Sveriges Radio.

Tugga svenska över en bit mat

1:08 min

Har du koll på att det nu finns ett Invitationsdepartement i Norrbotten? Det är en organisation som finns på ett trettiotal ställen i landet och som går ut på att sammanföra människor som vill bli bättre på svenska med människor som pratar flytande svenska.

Invitationsdepartementet är en organisation som jobbar för att förena människor som vill bli bättre på svenska med människor som pratar flytande svenska över en hemlagad middag. Men det är inte bara språkförbättringar som är syftet med att föra samman personer över en god bit mat.

– Det är jättespännande även för de som tar emot gäster. Där finns även chansen att lära sig mycket av andra kulturer, säger Felicia Aneer på Invitationsdepartementet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista