De anställda Jan Larsson, Kjell Johansson, Jonas Jonsson och Bengt Karlsson upprörs över beskedet. Foto: Johanna Hövenmark/ Sveriges Radio
De anställda Jan Larsson, Kjell Johansson, Jonas Jonsson och Bengt Karlsson upprörs över beskedet. Foto: Johanna Hövenmark/ Sveriges Radio

Upprörda känslor när Samhall lägger ner i Boden

3:21 min

Samhall i Boden upphör med sin industriverksamhet och de 30-talet anställda där kommer nu att utbildas för nya arbetsuppgifter.

De anställda fick beskedet igår och ska nu utbildas med inriktning på service, som exempelvis fastighetsskötsel åt kommuner.

Industriverksamheten läggs ned på grund av att Samhall förlorat en stor kund, Composite i Öjebyn, som man gjutit gasolflaskor i plast åt.

Jan Larsson har jobbat i verkstaden sen 1990 och är en av de 30-talet anställda som nu måste byta arbetsuppgifter, men att syssla med fastighetsskötsel blir svårt.

 – Det kan ju inte gå eftersom jag ingenting ser.

– Jag tycker beslutet är helt vansinnigt, jag tycker att verkstaden ska få finnas kvar - det är ju åtminstone jobb till 30 personer, säger Jan Larsson.

Förhoppningar fanns om att Övertorneåföretaget Kablia skulle ta över industriverksamheten i Boden, men Kablia gav förra veckan besked att det inte blir så.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista